1 campusgebouw voor Hogeschool Rotterdam

In 2017 verschijnt een nieuw schoolgebouw van Hogeschool Rotterdam dat van 4 bestaande gebouwdelen 1 campusgebouw maakt.

Hiervoor hebben de architectenbureaus Paul de Ruiter en De Twee Snoeken gezorgd. Dit gebouw komt op de locatie Kralingse Zoom.

Energiezuinig en gezond binnenklimaat

Het nieuwe gebouw streeft naar het duurzaamheidscertificaat BREEAM-NL Excellent, waarbij het doel is om een gezond binnenklimaat te creëren op een energiezuinige wijze. Door een compact klimaatconcept sluiten de vloeren van de verschillende gebouwdelen zonder hoogteverschillen op elkaar aan.

Sanitair spoelen met regenwater

Naast de aanwezigheid van veel natuurlijk daglicht, wordt regenwater opgevangen om hiermee onder meer sanitair door te spoelen. Daarnaast is het dak van de 5e verdieping bedekt met beplanting voor vogels en vlinders. Het dak op de 6e verdieping is bedekt met zonnepanelen om in een groot deel van de eigen energievraag te voorzien.

De bouw start in april 2016. De oplevering vindt plaats in september 2017. BBN en Van Rossum adviseren op het gebied van respectievelijk bouwkosten en constructies. De economische en bedrijfskundige opleidingen komen in dit gebouw.

Bron: Duurzaam Gebouwd