160 miljoen euro extra voor scholenbouw

160 miljoen euro extra. ‘Dat investeert de Vlaamse regering in scholenbouw’, aldus een zichtbaar trotse minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V). Het bedrag is een rechtstreeks gevolg van de btw-verlaging op scholenbouw (van 21 naar 6 procent, red.), de winst daarop wordt dus opnieuw in onderwijsinfrastructuur gepompt en is goed voor 17 scholen of 80.000 m².

Crevits: ‘Het is nog steeds de intentie van deze Vlaamse regering om volop in te zetten op technisch en beroepsonderwijs, en dus gaat ruim de helft van die oppervlakte naar technische campussen.’ Onder meer in Brugge, Sint-Truiden en Antwerpen zullen nagelnieuwe campussen gebouwd worden. Ook in Crevits eigen gemeente Torhout en Bourgeois’ thuisbasis Izegem komen extra scholen, net als in bijvoorbeeld Mol, Gent, Vilvoorde of Ruisbroek.

Minister Crevits meldde ook dat de bouwvergunning voor de technische campus CADIX in Antwerpen werd ingediend. Dat is het grootste bouwproject in het Scholen van Morgen-programma, goed voor een investeringskost van 52 miljoen euro en 24.000 vierkante meter bouwoppervlakte.

Bron: De Standaard