PPS Scholen van Morgen investeert meer dan 250 miljoen euro in Limburgse onderwijsinfrastructuur

Vandaag zijn de bouwwerken van de Vrije Lagere School in Paal officieel gestart. Het nieuwe schoolgebouw van 1.700 m² vervangt het verouderde kloostergebouw. Dit is het eerste scholenbouwproject in Limburg van DBFM Scholen van Morgen. In die regio investeert de publiek-private vennootschap meer dan 250 miljoen euro. Met de hulp van 450 kleine ‘Bob De Bouwers’ heeft Onderwijsminister Pascal Smet de sloopwerken in gang gezet.

Aan de Diestersteenweg in Paal verrijst binnenkort een modern schoolgebouw voor de bovenbouw (4e, 5e en 6e leerjaar) van de Vrije Lagere School Paal. Het gebouw komt er ter vervanging van het oude kloostergebouw dat dateert uit 1866 en deels leegstaat. De afbraak is voor sommigen een emotioneel moment, maar afscheid en vernieuwing gaan hand in hand.

“Kwaliteitsvol onderwijs vraagt om een uitdagende leeromgeving zodat alle kinderen de kans krijgen om hun talenten en kwaliteiten optimaal te ontwikkelen, vandaar dat de school in haar nieuwe schoolcomplex prioriteit geeft aan 12 ruime klaslokalen. Ook wordt voorzien in o.a. een directielokaal, een secretariaat, drukkerij en zorglokaal, een mediazaal en een multifunctionele vergaderruimte. Niet onbelangrijk: een EHBO- ruimte en alle voorzieningen zijn aanwezig voor rolstoelgebruikers, er is een lift en een speciaal toilet conform de voorschriften”, zegt Lut Vranken, directeur van de VLS Paal.

Bij de start van het schooljaar 2015-2016 worden de nieuwe gebouwen in gebruik genomen.

Bron: Scholen van Morgen