Rotterdam investeert miljoenen in schoolgebouwen

In 2013 investeert het Rotterdamse stadsbestuur ruim 19 miljoen euro in nieuwe schoolgebouwen en uitbreiding en vernieuwing van bestaande scholen. Daarnaast is er vijf miljoen euro voor klein onderhoud. De miljoeneninvestering vormt een bijdrage aan de talentontwikkeling van de Rotterdamse leerlingen.

“Docenten maken iedere dag het verschil in het leven van onze schoolgaande jeugd en een inspirerende omgeving helpt daar enorm bij,’’ zegt wethouder Hugo de Jonge (Jeugd, Onderwijs en Gezin). ,,Dat kan een nieuw gebouw zijn, maar ook bestaande panden zijn na een flinke opknapbeurt weer zo goed als nieuw.’’

Zalmplaatschool Het Huisvestingsprogramma 2013 betekent voor de Zalmplaatschool in Hoogvliet dat er nieuwbouw komt. Jaren terug was het de bedoeling dat de school zou opgaan in een multifunctionele accommodatie. Dat ging uiteindelijk niet door en volgt alsnog nieuwbouw. Naar verwachting is het nieuwe schoolgebouw eind 2014 gereed.

Mytylschool De Brug en Ireneschool
In het Huisvestingsprogramma is daarnaast 1,5 miljoen euro beschikbaar voor Mytylschool De Brug, zodat de tijdelijk gehuisveste leerlingen straks een permanent gebouw krijgen. Een ander voorbeeld is de Prinses Ireneschool aan de Wilgenplaslaan. Bovenop het gereserveerde renovatiebudget komt een half miljoen extra voor duurzaam onderhoud en beheer (aanpak Frisse Scholen uit programma Duurzaam 2010-2014).

Scherpe keuzes
De vraag naar nieuwbouw, verbouwingen en uitbreidingen overstijgt elk jaar ruimschoots het beschikbare budget. Het stadsbestuur heeft scherpe keuzes moeten maken en kon niet aan elk verzoek van de schoolbesturen gehoor geven. Daar biedt de begroting van de gemeente te weinig ruimte voor op dit moment. Voor komend jaar is ongeveer de helft van de 220 aanvragen gehonoreerd.

Bron: Dichtbij.nl